Šta je s nama…Volio bih da sam životinja

Umoran umoran umoran…Prošla me je maloumnost…bravo za mene,skontao sam neke stvari,recimo zbir 2i2 mi je sa matematičkog aspekta bilo uvijek zanimljivo,ali riješio sam i to…sveukupno četiri.
Ovdje kod mene je prava epidemija,u gradu je pola kliconoša,profesora nema,svaki dan umre neko od gripe i onog meningitisa,samo doktori na tv-u vise,a ja zdrav ko dren…I uz to,po ovako hladnom vremenu otrčim jedno sat i pol,laganog footing-a odradim,pa poslije toga skoknem do teretane.Dođem kući,najedem se ko stoka,kao kad pustiš kravu po čitav dan na livadi,pa ne bira šta će prvo…
Šta mi je danas diglo živac par puta,ali me nije izbacilo iz takta,znam se kontrolisat? Pa izbacile su me dvije ljudske osobine,negativne,nerazumijevanje i drskost.Kad se neko počne držat svoje filozofije i svojih interesa,pa zapne svojom glavom ko sivonja,glavom bez obzira kroz zid,u potrazi za svojom satisfakcijom,a ostale ko jebe…Srecha,bila je žensko,zadrto,nerazumno,sebično žensko,jer da nije bilo žensko,ko zna bili bilo potrebe da idem u teretanu trošiti energiju…
I j*bem ti državu! Pa šta mene čeka ovdje,nechu poluditi nego ću se ubiti! Pa ja, “laik” u ovim stvarima,kao svi mi i opet razumijem neke stvari.Evo gledam vijesti.Bizarno,sramotno,nemoralno,j*beno bolesno,nevjerovatno.60% nezaposlenih,prosječna penzija 165km,a oni kenjci,magarci u parlamentu i vladi raspravljaju o zakonu o povećanju penzija u njihovoj struci i skraćivanje njihovog,isključivo njihovog životnog radnog vijeka,da bi što prije ušli u penziju i imali još veća primanja!
Ovo nigdje ne ide,ovo ide prema Kenozoiku,ljudi ovo me izbacilo iz takta. Ama nek i nagode sebi,nek sebi sve srede,opet su ružni,nevjerovatno ružni,bolesni,ljigavi,tvorovi,daBogda ložili vatru vječno na onom svijetu.
Ovo su bolesni umovi,željni vlasti i kontrole,a mi smo u njihovoj štali,čekamo za malo sijena…Pa barem da preživljavamo

17 komentara

Komentariši