Drogirani pauci pletu pijane mreže

Ovo sam morao objaviti,jer iz ovog text-a ne vidim poentu ovog experimenta,ali uglavnom da su se ti ljudi koji su ovo radili spomenuli u novinama i da su se navela njihova “cjenjena imena” koje ja necu spomenuti.Apsurdno…citajte

NEOBIČAN experiment s paucima izveli su američki znanstvenici. LSD, marihuana, speed, kofein, klorni hidrat neki su od opijata i droga kojima su pauci bili podvrgnuti kako bi se testirala sposobnost pletenja mreža drogiranih pauka.

Kako su pokazala istraživanja, čini se da što je droga “teža” to je paukova mreža nepravilnija. Tako npr. pauci ušlagirani marihuanom, započinju plesti normalnu mrežu ali na pola puta gube koncentraciju.

Pauci na, jednom od najčešćih lakih opijata, kofeinu, jedva su uspjeli isplesti nekoliko razbacanih niti, a o nekoj pravilnoj spirali ne treba ni govoriti.

Pauci koji su “uzeli” hlorni hidrat, koji je sastojak tableta za spavanje, odustali su od pletenja mreže prije nego su ozbiljno i započeli. Oni na speedu pletu mreže s velikim zanosom ali očito bez osjećaja za planiranje, ostavljajući u mreži goleme rupe.

Zanimljivo je da su mreže ispletene na LSD-u i halucinogenom meskalinu ispale poprilično pravilne no razlika između mreži čistih i drogiranih pauka ipak postoji.

13 komentara

Komentariši