Hmm…moj stav

Vidim od jutros svaki drugi blog i u njemu post o nedjelji. Zašto je nedjelja depresivna? pa ne vidim razlog zašto bi bila toliko depresivna. Ja ima drugačiji pogled i lijek za to.
Možda sam u zadnja 2 dana malo više besposlen nego inače, ali nedjelju odavno drugačije posmatram. Dakle, subotom malo kasnije
zaspete, odma smatrate nedjelju danom u kojem možete malo duže odspavati, pa i do 13h ako treba. Već sam ranije pričao kako je jutro najbolji dio dana, bilo kojeg u sedmici. zatim, nedjelju mnogi mrze jer je osoba tada najbliža početku nove radne sedmice i slažem se da ponedjeljak najteže padne u cijeloj sedmici.

Ali,hajde da malo zaboravimo ponedjeljak i živimo od danas do sutra, a ne programirano misliti, jer ko zna hoćete li biti živi do ponedjeljka.
Naravno,nemam nista protiv zamišljanja dalje budućnosti,ciljeva u životu,ali ne i programirati sve sitnice. zato treba nedjelju iskoristiti maximalno. Ako vani pada snijeg ili kiša, ima li išta ljepše od čitanja knjige u toploj prostoriji i pijuckanja osvježavajućeg pića. Za nas muškarce dobro dođe koja utakmica na TV-u,za vas pak Oprah show i ostali kolažni programi. Probajte odspavati malo, lijepo ručajte,budite u društvu s voljenim osobama i baterije će biti pune za ponedjeljak.

Smijeh sve liječi. I nemojte trubiti onu “sreća je jedini udarac koji me je zaobišao…” Sreća je svuda oko nas, samo je treba prepoznati.

16 komentara

 1. otidji na source..medju templates..i dodaj ovo ispod body..
  e.g.

  body
  { background-image: url(“ovdje ubaci adresu slike koju si nasao na internetu..kompletno dakle http://…i ne zaboravi ove navodnike”);background-attachment: fixed }

  to ti je to..
  ako hoces slova mjenjati..procedura ti je slicna..samo moras znati sta ces u set slova..

  haj sad..odoh spavati..blogamo se
  pusa

Komentariši